Hoe het werkt

De persoonlijke trainingssessie wordt door de cursist voorbereid met behulp van enkele A4tjes tekst en verschillende filmpjes. De cursist vindt dit materiaal door met een door de trainer verstrekte code in te loggen op de website onder de link ‘cursistenpagina’. De cursist neemt het voorbereidingsmateriaal door dat hoort bij de betreffende gesprekssoort. De voorbereidingstijd voor de cursist verschilt per gesprekssoort maar ligt meestal tussen de 30 en 60 minuten.

Op de betreffende dag en tijdstip meldt de cursist zich op de aangegeven trainingslocatie. Dit is bijna altijd een gespreksruimte bij de organisatie zelf. Tijdens de trainingssessie wordt de cursist begeleid door een ervaren communicatietrainer en een professionele acteur. De nadruk ligt op leren door doen. De trainer en acteur geven tips en feedback die altijd aansluiten op het competentieniveau van de cursist. In zeer korte tijd worden leerpunten zichtbaar en oefenen cursisten hun belangrijkste gespreksvaardigheden.

Door het persoonlijke en intensieve karakter van de individuele leersessie bereiken cursisten een maximale trainingsopbrengst in een veilige leeromgeving.